Caracteristicile unui scaun ergonomic

retroboutique.ro

Caracteristicile unui scaun ergonomicIndiferent daca infiintati un birou la domiciliu sau reproiectati un spatiu de birou pentru angajatii dvs., navigarea in lumea mobilierului ergonomic poate fi coplesitoare. Numarul tot mai mare de produse disponibile pe piata face dificila alegerea unui scaun ergonomic, insa din fericire pentru cei care au nevoie de un astfel de scaun, acest articol cuprinde informatii utile care ii poate ajuta sa faca alegerea cea mai potrivita.

De mentionat este faptul ca un scaun ergonomic este unul conceput pentru a sustine cel mai bine corpul atunci cand sta la un birou. Se ia in considerare postura, sprijinul spatelui, distributia greutatii, confortul si miscarea. Un scaun ergonomic de birou va avea mai multe piese reglabile, deci se potriveste in mod unic fiecarui utilizator.

Veti gasi pe piata multe scaune care se identifica ca fiind ergonomice, dar nu indeplinesc toate criteriile cerute. Daca aveti de gand sa investiti intr-un scaun ergonomic de birou, asigurati-va ca luati in considerare urmatoarele puncte:

Reglabilitate

Ceea ce face un scaun de birou ergonomic excelent este cat de reglabil este. Toata lumea este diferita, deci fiecare scaun trebuie sa se poata adapta la utilizatorul sau unic. Ganditi-va cine va folosi scaunul, in ce context si asigurati-va ca este adaptabil la fiecare functie pe care o va indeplini. Majoritatea criteriilor urmatoare includ reglabilitatea diferitelor parti ale scaunului.

Inaltimea scaunului

Un scaun de birou ergonomic bun va permite reglarea inaltimii scaunului de la 15 la 22 inci de la podea, astfel incat utilizatorul sa poata sta cu genunchii la un unghi de 90 de grade. Acest lucru va reduce stresul pe genunchi si regiunea lombara. Un scaun cu reglare pneumatica este ideal, deoarece puteti corecta inaltimea asezat pe scaun, dar un scaun cu un mecanism de rotire va functiona.

Latimea scaunului

Standardul este un scaun care are o latime cuprinsa intre 17 si 20 inci. Fiecare utilizator trebuie sa stea confortabil, cu cel putin 1 inch de fiecare parte a soldurilor, dar nu atat de larg incat bratele trebuie sa se intinda pentru a atinge cotierele.

Adancimea scaunului

Scaunul trebuie sa fie suficient de adanc pentru ca utilizatorul sa poata sta cu spatele pe spatar, dar lasa un spatiu pentru 2 pana la 4 degete intre capatul scaunului si genunchii utilizatorului. Cel putin ¾ din coapse trebuie sa fie sprijinite de scaun. Cautati scaune care au glisorul scaunului, care permite utilizatorului sa alunece sezutul inauntru si in afara in timp ce sta pe scaun.

Suport lombar

Prezenta suportului lombar si ajustabilitatea acestuia este un criteriu critic. Coloana lombara sustine si stabilizeaza partea superioara a corpului, inclusiv gatul si capul. Permite miscarea truncala, protejeaza maduva spinarii si controleaza miscarile picioarelor. Curba sa concava ajuta la distribuirea greutatii, ceea ce reduce concentratia de stres. Asezarea pe un scaun fara suport lombar tinde sa aplatizeze acea curba, ceea ce duce la dureri de spate.

Spatar

Un spatar tipic are o latime cuprinsa intre 12 si 19 inci. Trebuie sa sustina curba naturala a coloanei vertebrale. Un scaun ergonomic de birou ar trebui sa promoveze sezutul dinamic mai degraba decat postura statica pentru a creste fluxul de sange. Prin urmare, ar trebui sa permita utilizatorului sau sa se aseze pentru a scapa oarecare greutate din spatele inferior. Presiunea asupra discurilor lombare si activitatea musculara sunt cele mai scazute, cu un grad de inclinare care este intre 110 si 130, in functie de tipul de corp.

Cotiere

lensa.ro

Cotierele trebuie sa fie reglabile si chiar detasabile, daca este posibil. Inaltimea ideala a cotierelor este de la 7 ”la 10” deasupra inaltimii scaunului. Ar trebui sa fie largi si confortabile, astfel incat coatele si antebratele sa poata sta usor pe ele in timp ce utilizatorul tasteaza.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation